Rutina sau Ritual?

Se folosesc foarte des în lumea îngrijirii pielii cuvintele „ritual” și „rutină” de înfrumusețare. Dar cuvintele ritual și rutină nu au același sens, iar diferența dintre ele ar putea fi importantă pentru modul în care vezi interacțiunea cu produsele în general dar și cu sine. Noi recomandăm “ritualul de înfrumusețare” pentru a descrie interacțiunea cu produsele noastre, propunând un manifesto (suflet) și ritual (minte) la fiecare dintre produsele Pure Stem Cosmetics.

Gama de produse Pure Stem Cosmetics

Gama de produse Pure Stem Cosmetics

RUTINA

substantiv – o succesiune de acțiuni urmate în mod regulat; un program fix. https://sinonimul.ro/rutină

adjectiv – efectuat ca parte a unei proceduri obișnuite, fără un motiv special.

O rutină implică un obicei și ceva ce faci tot timpul. Dacă ai o rutină de dimineață, asta înseamnă că este ceva ce faci în majoritatea zilelor dimineața. Acest lucru poate fi foarte bun pentru obiceiuri sănătoase. Creierul nostru funcționează pe baza lucrurilor pe care le facem în mod repetat. De fiecare dată când repeți o acțiune, acesta construiește căi neuronale mai puternice, iar aceste căi devin mai greu de spart. Acesta este motivul pentru care poate fi atât de dificil să scapi de obiceiurile proaste și de ce, în general, este nevoie de timp pentru ca un nou obicei să devină cu adevărat parte din noi. Am putea spune, ceea ce devine mai ușor și mai automat, poate deveni și ceva despre care este greu să fii conștient. Când suntem pe pilot automat, nu suntem neapărat prezenți în totalitate. Te-ai trezit vreodată că conduci pe o stradă și ratezi ieșirea pentru că obișnuiai să mergi de obicei în altă parte? Atunci când nu acordăm atenție, modelele vechi si automatismele preiau controlul. 

A avea rutinele potrivite pentru tine poate fi o modalitate foarte bună de a-ți construi viața de zi cu zi, deoarece iei decizii imediate la care nu mai trebuie sa te gândești. Dar, lipsa de atenție ar putea duce la complicații și aici poate interveni ritualul. 

RITUAL

substantiv – o ceremonie religioasă sau solemnă constând dintr-o serie de acțiuni efectuate conform unui ordin predefinit.

adjectiv – referitor la sau făcut ca un rit religios sau solemn.

Cuvântul ritual are o calitate sacră sau specială, motiv pentru care și noi îl folosim la produsele Pure Stem. Ritualul implică poate o magie sau o legătură cu o putere mai mare. Ritualurile sunt folosite în majoritatea religiilor și sunt adesea modalități prin care grupuri de oameni se reunesc în jurul unei intenții comune și împărtășesc o experiență împreună. Adesea, astfel de ritualuri ajută la canalizarea energiilor intense, cum ar fi bucuria, tristețea și mirarea. Dar ritualul cere și prezența noastră activa, prin faptul că este menit să aibă o intensitate pe care o rutină nu o are. 

Ritualul este special și sacru, în timp ce rutina este profană.

În esență, ritualul este o modalitate de a-ți canaliza energia, ceea ce înseamnă că intenția adusă este destul de importantă. Modul în care ne așezăm lucrurile, ordinea în care sunt făcute lucrurile, elementele folosite, cuvintele spuse, ora din zi și cât timp se petrece ritualul, totul contează. Ritualul se face în general în același mod de fiecare dată. Acest lucru permite corpului să se relaxeze cu adevărat pe măsură ce mintea se scufundă în combinația de acțiuni speciale și repetate. Este o putere și un flux unic care se produce în acel moment.

Rutina poate deveni automată, valorificând marea putere a minții noastre inconștiente. Ritualul are capacitatea de a accesa mintea noastră conștientă și acolo avem intenția.

Intenția și atenția lipsesc adesea din rutine și aici intervine ritualul pentru a ne permite să ne accesăm pe noi înșine într-un mod alternativ. Ritualurile ne afectează de fapt și neurologia și ne pot modifica gândurile, sentimentele și comportamentul chiar și după ce ritualul s-a încheiat.  

În mod ironic, totuși, ar putea fi posibil ca un „ritual” să devină altceva decât rutină atunci când este folosit în exces. Grija acordată pregătirii și executării ritualului este adesea prea intensă pentru o experiență de zi cu zi, dacă nu facem eforturi mari pentru a rămâne cu adevărat prezenți. Când permitem ca calitatea specială să se evapore din ritual, aceasta devine o rutină.

Curățarea și hidratarea feței tale poate fi un exemplu excelent pentru un ritual personal de frumusețe pe care poți să-l faci seara sau dimineața, în funcție de timpul pe care îl ai. Ai putea să o faci la o anumită oră în fiecare zi, având lângă tine produsele pe care vrei sa le folosești, dischete demachiante și muzică. Poți să ai un tip special de ceai pe care să-l bei doar atunci și să difuzezi un amestec unic de uleiuri esențiale. Aceste articole ar fi apoi păstrate doar pentru ritualul zilnic de îngrijire personală. O afirmație specială compusă te va ajuta să-ți pui mintea și corpul în starea potrivită pentru o receptivitate maximă. Aceasta ar putea fi citită înainte sau în timpul aplicării apei micelare, laptelui demachiant sau a cremei intens hidratante de zi sau de noapte. Ar fi indicat să ai și alte ritualuri de înfrumusețare săptămânale, ca de exemplu când îți faci o mască pentru față sau pentru păr.

Un beneficiu semnificativ este că ritualul în sine acționează ca o influență de centrare chiar și atunci când alte părți ale vieții noastre se schimbă. Ritualul poate rămâne același chiar dacă te muți într-un oraș nou, la casă nouă sau ai o relație nouă. Ritualul poate acționa ca o ancoră pentru a ne ajuta să ne simțim echilibrați; îți poate oferi o oarecare certitudine într-o lume incertă.

Dacă dorești poți folosi afirmațiile sugerate de Pure Stem Cosmetics; îți propun ca exemplu Crema de zi, intens hidratantă și revitalizantă (pentru mai multe afirmații, poți sa intri la detaliile produselor Pure Stem Cosmetics).

Manifesto (suflet): îmi place felul în care îmi simt pielea, chiar și la câteva ore după aplicare. Tenul meu respiră – este elastic, suplu, hidratat, fără zone de tensiune sau încărcare. Trăiesc o tinerețe fără vârstă.

Ritual (minte): Aplică o cantitate mică de cremă pe față, gât și decolteu, pe pielea curățată și tonifiată. Masează delicat, cu mișcări ascendente. Relaxează-te și rezervă-ți puțin timp pentru ca produsul să acționeze asupra pielii tale.

Ați făcut vreodată ceea ce ar putea fi considerat un ritual? Care este intenția ta când faci un ritual? Tu ai o rutină sau un ritual de înfrumusețare?

Spune-ne ce părere ai despre conceptele de ritual versus rutină în comentarii!