Invitați în noul număr al revistei FEMEIA

Ediția Octombrie 2021, pag.37

M-am bucurat să fiu invitată în noul număr al revistei FEMEIA. Am vorbit despre inovație și lansarea Pure Stem Cosmetics în România și despre o îngrijire holistica – cum arăți, contează la fel de mult cu felul în care te simți. Citește și tu articolul și descoperă cum arată tinerețea fără vârstă.

 

Tineretea adusă de celulele stem

Este cea mai nouă gamă de cosmetice românești care crede într-o îngrijire holistică – cum arăți, contează la fel de mult cu felul în care te simți. Despre tinerețe fără vârstă și  o nouă viziune în îngrijirea pielii, alături de creatoarea Pure Stem Cosmetics Valentina Fabian.

Ai un parcurs profesional eclectic – ai lucrat în Dubai, Sudan, Bahrain, Kenya, Gabon, Qatar si România. Ai jonglat printre arii aparent antagonice care s-au îmbinat apoi într-un puzzle surprinzător – de la vânzări, analiză și cercetare, contractare și negocieri, până la project management și antreprenoriat. Ți-a plăcut să simți și să descoperi lumea în felul tău, iar acum vrei să le arăți și altora ce ai descoperit. Ca femeie de afaceri ești Pure Stem Cosmetics, o gamă de cosmetice gata să reinventeze felul în care avem grijă de tenul nostru, prin folosirea celulelor stem vegetale în combinații active cu ingrediente 100% naturale.

Ai locuit 11 ani în Orient și Africa. Cum ai trăit experiența? Ce te așteptai să găsești acolo și ce ai găsit, în schimb?
Primul meu șoc cultural a fost în 2016, când am început să lucrez în Dubai. Viața în Orientul Mijlociu este complet diferită față de lucrurile care ne sunt familiare aici, de tot ce știm noi mai bine să trăim. Pe o scenă bogat multiculturală, apar constant noi forme de a relaționa, valori diferite, resimți viața cu o intensitate aparte. Așa că am încercat să mă integrez constant, prin gastronomie și călătorii, și pot spune că am reușit cu brio.
Africa a venit și ea cu noutățile și personalitatea ei – cultură diferită, aventură zilnică, provocări și pericol constant. Am avut zero așteptări, dar am găsit un job captivant, oameni buni și mi-am făcut o grămadă de prieteni.
Am locuit pe ambele coaste ale Africii: Kenya și Gabon. În Nairobi, Kenya, era o aventură doar să merg spre muncă. Dar, cele mai frumoase ore le trăiam la sfârșit de săptămână când eram „turistă” și mă bucuram de incredibila floră și faună din Africa de est. Aici am urcat pe vârful Africii, Kilimanjaro și am văzut mai multe țări din Africa decât de pe continentul european. Uneori, mi se tăia răsuflarea – totul era atât de frumos și captivant și parcă nu mi se întâmplă mie.
În Libreville, Gabon, aveam o viață de „coastă” unde totul era mai liniștit, lent și mult mai cald – dar oamenii erau peste tot binevoitori, mai ales pentru că eram singură femeie caucaziană (i.e. albă) din toată firma. Pe lângă munca, m-am bucurat de plaje superbe și strălucitoare, de apariția unică a  balenelor albastre dar am și experimentat delicii culinare locale.

Cum te-au influențat și inspirat profesional aceste experiențe? Ce ai adus din acest parcurs în dezvoltarea gamei Pure Stem?
După mai bine de un deceniu trăit în Africa și Orientul Mijlociu, mutări cu containerul și alte peripeții, mi-am dat seama ca mi-am făcut plinul la „aventură”. În perioada 2014-2015, pe când încă locuiam și munceam în Gabon, m-am hotărât să aprofundez cunoștințele teoretice de business prin înscrierea la cursurile unei școli de elita, si am absolvit cursurile Executive MBA la INSEAD, având colegi din toata lumea și cursuri ținute pe trei continente (Franța, EAU si Singapore).

După 11 ani petrecuți în afara țării, când a apărut oportunitatea să preiau și să reinventez gama Pure Stem Cosmetics, am simțit că e șansa mea să pun în practică tot ce știam pentru a construi un business de la zero.

Ce te-a făcut să te apuci de antreprenoriat? Ce provocări ai întâmpinat? 

În ultima perioadă, am ajutat mulți antreprenori să își dezvolte afacerea. Așa am realizat că, după mai bine de 20 de ani de experiență, ceea ce vreau este să muncesc pentru mine. Provocarea a fost și este să găsesc oameni cu care să colaborez, care să-mi înțeleagă ideile și să mă ajute să le pun în practică.

Ce aduc diferit pe piața din România produsele din gama Pure Stem Cosmetics?

Sunt mândră de faptul că produsele sunt create și fabricate în România, având că ingredient principal Buddleja Stems GX ™ – celule stem vegetale extrase din liliac de vară, recunoscute pentru capacitatea lor de refacere, regenerare și vindecare. Acestea protejează ADN-ul pielii, prin combinații active cu ingrediente 100% naturale precum Resveratrol, Ulei din Sâmburi de Struguri, Alantoină, Vitamina E, Unt de Shea și Unt de cacao.

Ai vreun produs preferat din gama Pure Stem Cosmetics? Care este și de ce?

Crema de zi intens nutritivă și revitalizantă se potrivește perfect tenului meu și îmi oferă o senzație de elasticitate și hidratare de-a lungul întregii zile. Dar, aici merită menționat că am gândit gama Pure Stem Cosmetics ca pe o rutină completă de îngrijire – avem patru produse complementare care acoperă toate nevoile esențiale ale tenului. Pentru noi, atât partea de curățare, cât și cele de hidratare, revitalizare și reparare sunt la fel de importante.

Când putem să testăm produsele tale? De unde le cumpărăm?

Din octombrie 2021, le puteți comanda de pe www.purestem.ro. Dar suntem în discuții avansate și cu lanțuri de magazine cunoscute din toată țara, pentru a ne lista produsele și la raft.

Pure Stem Cosmetics

Pure Stem Cosmetics

Descrie Pure Stem într-o propoziție 🙂

Pure Stem activează a doua natură a pielii tale!

Puteti citi articolul în întregime aici.