Principalii factori de stres care îți pot afecta pielea

Dacă ai crezut că singurii vinovați pentru noile pete care îți apar lângă bărbie sunt pentru că ai uitat să te speli pe față sau poate sunt hormonii, gândește-te din nou! Dincolo de suspecții obișnuiți care te pot lăsa cu o piele mai puțin înfloritoare, factorii de stres joacă un rol enorm în starea tenului tău – iar definiția „stresului”, poate sa difere în funcție de pielea fiecăreia. Stresul declanșează inflamația, iar inflamația se află la rădăcina aproape a tuturor problemelor cutanate, inclusiv a semnelor de îmbătrânire și erupții.

Prevenirea și reducerea impactului pe care îl au factorii de stres este crucială pentru a obține cea mai sănătoasă versiune a pielii tale.

Deci, ce este exact pielea stresată și cum o poți preveni?
Pielea stresată este pielea care a fost compromisă într-o anumită formă. În unele cazuri, efectele vizibile ale pielii stresate apar aproape imediat, ducând la reacții asemănătoare erupțiilor sau la o piele sensibilizată, înroșită și deshidratată. În alte cazuri, anii de atacuri de stres scad încet capacitatea naturală a pielii de a arăta și de a se simți sănătoasă.
Care este remediul?
În primul rând, verifică ce ar putea stresa cel mai mult pielea ta (mai multe despre asta mai jos!) și fă-ți un plan pentru a rezolva această problemă. Nu putem evita toți factorii de stres pe care viața ni le aduce, dar putem controla modul în care răspundem la ei. Concluzia ar fi, cu cât faci mai multe lucruri pozitive și sănătoase în mod obișnuit, cu atât mintea și corpul tău vor face față mai bine stresului, indiferent de sursa acestuia.

Ai mai jos principalele 5 cauze care pot duce la o piele stresată:

1. Produse dure
Chiar dacă crezi că pielea ta poate suporta orice îi arunci, asta nu înseamnă că ar trebui, deoarece produsele dure de cele mai multe ori pot face mai mult rău decât bine. Unii „delincvenți de top” variază de la scrub-uri abrazive pentru față, formule super parfumate și produse cu încărcare frontală sau cu uscare pe baza de alcool. Dacă aveți de-a face cu piele roșie, laptele demachiant de la Pure Stem Cosmetics conține amestecul ideal de ingrediente hidratante, cum ar fi glicerina, unt de shea, unt de cacao, precum și antioxidanți super-liniști pentru a vă oferi senzația instantanee de calmare.

Lapte demachiant Pure Stem Cosmetics

2. Expunerea la soare
Acest lucru ar putea să nu fie o surpriză, dar expunerea la soare este unul dintre principalii factori de stres al pielii care pot cauza probleme pe termen lung. În esență, daunele solare distrug capacitatea pielii de a menține componentele vitale (cum ar fi antioxidanții, acizii grași esențiali, ceramidele, acidul hialuronic și vitaminele) de care are nevoie pentru a arăta tânără și sănătoasă. Pentru a ajuta la contracararea acestui efect, acordă prioritate produselor care includ toate acele ingrediente pe care le epuizează daunele solare – și anume, antioxidanții (care interceptează radicalii liberi), hidratanții și, desigur factorul SPF. Crema de zi, intens hidratantă și revitalizantă cu SPF 15 de la Pure Stem Cosmetics îți acoperă bazele cu antioxidanți liniștitori plus SPF, care o face ideală pentru rutina ta.

Crema de zi Pure Stem Cosmetics

Crema de zi Pure Stem Cosmetics

3. Poluarea aerului
Daca ai acoperit deja problema protecției solare, trebuie să ne facem griji pentru restul atmosferei care îți afectează tenul. Toate formele de poluare provoacă daune ale radicalilor liberi asupra pielii, smogul fiind o sursă deosebit de dăunătoare. Aceste daune pot duce la deteriorarea a tot ceea ce are nevoie pielea pentru a arăta sănătoasă. Pentru a combate acești radicali liberi, poți opta pentru produse care să acționeze ca un sistem zilnic de apărare împotriva poluării pentru față. De exemplu apa micelară activa de la Pure Stem Cosmetics ajută la îndepărtarea resturilor din pori, în timp ce antioxidanții din crema de zi neutralizează poluanții din aer.

Apa micelară - Pure Stem Cosmetics

Apa micelară – Pure Stem Cosmetics

4. Activi puternici
De câte ori ați început un produs sau o rutină nou-nouță fără să vă uitați pe lista de active pe care le conține? Poate fi tentant să aplicați toate ingredientele „vedeta” cu cea mai mare rezistență pe care îi poți găsi, dar acest lucru îți poate cauza o piele sensibilizată, reactivă sau descuamată. Este întotdeauna inteligent să începi încet cu substanțele active și să îți obișnuiești pielea treptat cu ele.

5. Stresul psihologic
Dacă ai fost stresat de muncă sau doar de evenimentele din viața ta, știi cum poate reacționa corpul tău, inclusiv pielea! Stresul psihologic poate semnala o creștere a substanțelor inflamatorii din piele, scăzând în același timp peptidele calmante pe care creierul le-ar elibera în mod normal. Acest lucru poate face ca pielea să pară obosită prin slăbirea structurii sale de suport, ca să nu mai vorbim de faptul că stresul îți afectează somnul. Lipsa cronică de somn îți menține corpul într-o stare de stres aproape constantă, ceea ce îți afectează și mai mult sănătatea și aspectul general. (Există un motiv pentru somnul de frumusețe ). Pentru o experiență de curățare relaxantă, încercați laptele demachiant catifelat de la Pure Stem Cosmetics și finalizează rutina cu o cremă hidratantă din gama Pure Stem Cosmetics.

Lapte demachiant - Pure Stem Cosmetics

Lapte demachiant – Pure Stem Cosmetics

Uneori a te răsfăța este exact ceea ce a prescris doctorul. Crezi că este un slogan bun pentru de-stresare?

 

Click aici dacă dorești sa afli mai multe informatii despre stres.