Este importantă crema de noapte pentru pielea ta?

Rutina ta de îngrijire a pielii poate să fie foarte simplă, cu câteva produse diferite pe care le folosești în mod obișnuit, fie super-intensă, cu un raft plin de creme, exfoliații și seruri. Dar, pentru a reveni la elementele de bază, experții sunt de obicei de acord că crema de noapte și crema de zi pot juca un rol important în regimul tău cu siguranță.

Fiind o persoană a cărei rutină de îngrijire a pielii constă doar într-o spălare a feței, cremă hidratantă și protecție solară, întotdeauna m-am gândit că companiile care vând atât cremă de zi, cât și cremă de noapte încercau doar să te determine să cumperi în esență același produs în ambalaje diferite pentru a face un dolar în plus. Dar nu este deloc așa.

Fiecare servește un scop unic și conține ingrediente diferite care funcționează cel mai bine în anumite momente ale zilei. O cremă de zi conține frecvent SPF și este mai ușoară decât o cremă de noapte, ceea ce face ușor de aplicat înainte de machiaj. Crema de noapte, pe de altă parte, include ingrediente care își fac cel mai bine treaba în timp ce adormi adânc departe de razele dăunătoare ale soarelui. Somnul este momentul în care pielea face sarcini grele, așa că produsele de noapte ajută la menținerea pielii sănătoase și la reducerea semnelor de îmbătrânire peste noapte. Este momentul în care pielea ta lucrează pentru refacere și reparare, motiv pentru care crema de noapte se concentrează pe umiditate și recuperare.

Ce fac cremele hidratante de zi?

În mod ideal, crema hidratantă de zi ar trebui să includă vitamine, minerale și alți compuși de care aveți nevoie pentru a evita în mod eficient atacul zilnic asupra pielii. Protecția antioxidantă și hidratarea sunt esențiale, caută ingrediente cu beneficii antiinflamatorii pentru a calma pielea. Pe lângă ingredientele care vă protejează pielea, crema de zi ar trebui să fie suficient de ușoară ca textură pentru a arăta bine și a se simți confortabil sub machiaj. Și, desigur, SPF nu este negociabil.

Ce fac cremele hidratante pe timp de noapte?

Pielea noastră, ca și restul corpului nostru, are propriul său ritm circadian. Aceasta înseamnă că pielea noastră funcționează diferit în timpul zilei și în timpul nopții și, prin urmare, are nevoi diferite. În timp ce adormi, pielea ta este la lucru. Noaptea este momentul optim pentru reparații, reînnoiri și restaurare. Deci, este logic să folosiți o cremă de noapte care este special formulată pentru a facilita procesul. După cum se dovedește, pielea noastră lucrează din greu, atât ziua, cât și noaptea. În timpul zilei, pielea noastră funcționează pentru a ne proteja de UV și alte daune mediului, produce mai mult sebum, care conține antioxidanți, mai ales când soarele este la apogeu. Noaptea, pielea noastră se află în faza de refacere și reînnoire. Microcirculația crește, producția de sebum este scăzută, iar pielea este mai predispusă la pierderea transepidermică de apă.

Pe timpul nopții, căutați o cremă hidratantă mai bogată în textură și formulată cu mai multe substanțe oclusive pentru a menține hidratarea. Deoarece o mulțime de ingrediente active, sunt fotosensibile, ar trebui să le folosiți numai noaptea. Și, în timp ce antioxidanții și ingredientele antiinflamatoare ajută la protejarea pielii în timpul zilei, noaptea lucrează pentru a vă reface pielea.

Utilizarea cremelor de noapte poate fi extrem de benefică pentru piele, deoarece nu doar hidratează pielea, ci și repară pielea. Pielea se reînnoiește noaptea, iar cremele de noapte ajută la creșterea producției de colagen în piele. Producția de colagen în piele ajută la ținerea la distanță a ridurilor și a liniilor fine.

Dacă nu folosești o cremă de noapte înainte de culcare, probabil că nu cunoști beneficiile cremelor de noapte. Da, nici nu ți-ai fi imaginat cât de benefice sunt pentru pielea ta. O cremă de noapte de bună calitate îți îmbunătățește pielea și ajută la calmarea, repararea, refacerea și întinerirea acesteia. Încă mai crezi că aplicarea cremelor de noapte nu face nicio diferență?

Motive pentru care cremele de noapte sunt importante pentru pielea ta.

  • Ajută la hidratarea pielii. Când dormi noaptea, producția de ulei din piele scade, ceea ce ar putea face pielea uscată. Utilizarea unei creme de noapte ajută la menținerea umidității și, de asemenea, reduce șansele de uscare a pielii.
  • Previne semnele de îmbătrânire prematură. Pielea se reînnoiește noaptea, iar cremele de noapte ajută la creșterea producției de colagen în piele. Producția de colagen în piele ajută la ținerea la distanță a ridurilor și a liniilor fine.
  • Ajută la îmbunătățirea circulației sângelui. Când aplicați cremele de noapte, vă puteți masa ușor pielea, acest lucru va permite îmbunătățirea circulației sângelui. Când circulația sângelui este bună, ajută la eliminarea toxinelor din piele, ceea ce ajută la îndepărtarea acneei, a coșurilor și a urșilor.
  • Ajută la calmarea pielii. Pielea este expusă murdăriei și prafului pe tot parcursul zilei, ceea ce ar putea face pielea iritată. Aplicarea cremelor de noapte ajută la calmarea pielii iritate și, de asemenea, poate reduce inflamațiile dacă apar.

Ai nevoie de o cremă hidratantă separată pentru zi și pentru noapte?

Pentru a menține lucrurile simple, cel mai bine ar fi să te gândești la asta în acest fel: crema hidratantă de zi ar trebui să se concentreze pe protecție, iar rutina de noapte ar trebui să se concentreze pe reparații.

Majoritatea dintre noi avem două creme hidratante separate pentru zi și noapte. Din cauza diferenței dintre scopurile lor, nu se recomandă utilizarea unuia sau altul în mod izolat. Dacă folosești o cremă de noapte ziua, pielea ta se va simți mai grasă și nu va fi protejată de soare. În timp ce dacă folosești o cremă de zi noaptea, pielea ta se va simți hidratată și hrănită, dar nu va fi o gamă completă de ingrediente anti-îmbătrânire și hidratante.

Crema de noapte Pure Stem Cosmetics

În cele din urmă, ar trebui să utilizați o cremă de noapte care este special formulată ca atare, deoarece pielea dvs. are nevoi diferite pe timp de noapte. Pentru crema de noapte, noi îți recomandam din gama produselor Pure Stem Cosmeticscremă de noapte intens nutritivă și reparatoare, îmbogățită cu celule stem vegetale Buddleja Stems GX™, Resveratrol 98%, Ulei din sâmburi de struguri, Alantoină și Vitamina E.