Cum să te asiguri că îngrijirea ta peste noapte rămâne pe față și nu pe așternut

Procesul de refacere a pielii începe în mod normal noaptea. Când te odihnești, pielea ta are în sfârșit timp să anuleze toate daunele din timpul zilei cauzate de poluanții din mediu și să se regenereze și să întinerească. Acest lucru îi permite să absoarbă mai bine nutrienții de îngrijire a pielii și să obțină rezultate dorite. Prin urmare, ceea ce pui pe piele înainte de a te pregăti pentru somnul tău de frumusețe joacă un rol critic în sănătatea pielii tale.

O rutină ideală de îngrijire a pielii pe timp de noapte – în afară de curățare și tonifiere – include, de obicei, tratamentul petelor, hidratarea și aplicarea de cremă pentru ochi. Mulți oameni nu pot numi o noapte fără a-ți unge în mod religios fața cu vaselină pentru a bloca umiditatea, potrivit dermatologilor.

Deși hrănirea pielii cu substanțe nutritive hrănitoare este esențială, a merge la culcare cu o față plină de produse de îngrijire a pielii nu este întotdeauna o experiență plăcută. Este incomod să respecți toate etapele îngrijirii în fiecare noapte, iar produsele de peste noapte pot fi îndepărtate cu ușurință de pe față pe pernă/așternut, lăsând pete inestetice. Când te uiți la o față de pernă mohorâtă și pătată, te întrebi cât din cantitate mare din produsele de îngrijire a pielii a dispărut în timp ce tu dormi. Pentru a vă asigura că ingredientele pentru îngrijirea pielii peste noapte rămân pe față și nu pe cearșafuri sau pernă, am inclus câteva trucuri care să vă ajute să intri sub pătură cu mai multă liniște sufletească.

Ia-ți un protector pentru fața de pernă sau folosește satin

Un protector de pernă poate schimba jocul în rutina ta de îngrijire a pielii de seară, spune experta în accesorii Amelia Jerden pentru Sleepolosis. Protecțiile de pernă, după cum sugerează și numele, sunt special concepute pentru a vă proteja pernele de murdărie, acarieni și vărsări accidentale. Sunt similare cu fețele de pernă în design, cu excepția faptului că se laudă cu un material mai gros pentru o protecție mai bună și un strat suplimentar de plus. Prin crearea unei bariere suplimentare, un protector de pernă împiedică lichidele sau cremele să ajungă pe perna ta, pentru a o menține curată. In acest fel te poți mișca cât dorești în timpul somnului, iar produsele tale de îngrijire a pielii nu se vor mânji pe fața de pernă.

Dacă ideea de a pune un cearșaf suplimentar pe pernă ți se potriveste, poti lua în considerare schimbarea fețelor de pernă în satin. Potrivit Satin Serenity, satinul nu este absorbant și, prin urmare, nu poate absorbi produsele de îngrijire a pielii aplicate. Spre deosebire de alternativa mai abrazivă a bumbacului, o față de pernă din satin este moale și rece la atingere. Puteți să vă mișcați fața împotriva ei fără frecare sau formarea de cute pe față. Satinul nu trage de piele și poate fi spălat cu ușurință împreună cu restul rufelor.

Folosește un produs ușor și dormi pe spate

O altă modalitate de a vă asigura că lenjeria de pat nu vă absoarbe produsele de îngrijire a pielii peste noapte este să optați pentru produse de îngrijire ușoare care sunt absorbite în piele mai repede. Dacă te culci cu reziduuri grase pe față, fără îndoială lenjeria ta de pat o va mânca. Când vine vorba de produse cu absorbție rapidă, noi îți recomandam crema de noapte intens nutritiva și reparatoare de la Pure Stem Cosmetics. În fiecare seară, aplică o cantitate mică de cremă de noapte pe față, gât și decolteu, pe pielea curățată și tonifiată. Masează delicat, cu mișcări ascendente, lăsând crema să pătrundă ușor în piele. Aceasta va repara și stimula, în mod natural, reînnoirea celulelor pielii pe timpul nopții, prin combinația inovatoare între celulele stem vegetale Buddleja Stems GX™, Resveratrol 98%, Ulei din sâmburi de struguri, Alantoină și Vitamina E.

Crema de noapte - Pure Stem Cosmetics

Dacă sunteți un fan al produselor fără ulei, căutați produsele cu ingrediente fermentate. Procesul de fermentație împarte moleculele în dimensiuni mai mici pentru a permite o penetrare mai eficientă și rapidă. Dacă produsele tale de noapte se înmoaie în fața ta înainte de a ațipi, nu vei lăsa nimic altceva pentru ca așternutul tău să se absoarbă.

Dacă niciunul dintre sfaturile de mai sus nu vi se aplică, luați în considerare schimbarea poziției de dormit ca ultimă soluție. Potrivit Skincare.com, să dormi pe spate pe tot parcursul nopții, nu pe o parte sau pe stomac, este cel mai simplu mod de a te asigura că produsele tale faciale nu se răspândesc pe toată fața de pernă. Dormitul pe spate previne, de asemenea, formarea ridurilor, îți menține coloana vertebrală aliniată și previne arsurile la stomac.