Cum să îți alegi crema hidratantă zilnică pentru față

Dermatologii recomandă utilizarea zilnică a unei creme hidratante faciale ca parte a rutinei de îngrijire a pielii. Curățarea delicată a feței îndepărtează celulele moarte ale pielii, murdăria și bacteriile, dar îndepărtează și hidratarea necesară din piele. Apa – nu uleiul – din piele o menține plinuță și netedă, în timp ce pielea uscată își pierde elasticitatea, făcând-o mai predispusă la apariția ridurilor. Hidratantele faciale, care sunt de obicei pe bază de lipide, blochează apa respectivă fie blocând-o să iasă din stratul exterior al pielii (creme hidratante ocluzive), fie atrăgând apa din derma internă către partea superioară a pielii (cremele hidratante umectante) [sursa: Academia Americană de Dermatologie].

Stăpânirea a „cum sa folosim” cremele hidratante faciale este partea ușoară a ecuației. De exemplu, este mai bine să le aplicați pe pielea umedă și ar trebui să acopere atât fața, cât și gâtul/decolteul. Dar alegerea cremei hidratante adecvate pentru față poate fi la fel de frustrantă ca și observarea unui coș înainte de o întâlnire fierbinte. Și din moment ce cremele hidratante rămân pe piele pentru perioade lungi de timp, cele greșite pot provoca ravagii care înfundă porii și irită pielea. Pentru a evita erupțiile nedorite și cheltuielile excesive pentru îngrijirea pielii, aveți câteva sfaturi pentru a vă ajuta să alegeți crema hidratantă zilnică potrivită.

1: Factorul protecție solară este o necesitate (SPF)

Cel mai important aditiv dintr-o cremă hidratantă facială zilnica este protecția solara. Razele ultraviolete (UVA și UVB) de la soare îi fură pielii hidratarea, provocând riduri, leziuni ale pielii și posibil cancer. Aplicând o loțiune de față cu protecție solară în ea, îți poți proteja pielea de semnele premature de îmbătrânire și poți menține un aspect mai sănătos. Dermatologii recomandă în general o cremă hidratantă cu cel puțin un SPF 15 pentru a proteja în mod adecvat împotriva soarelui. Dacă sunteți în lumina directă a soarelui pentru o perioadă lungă de timp, este recomandat să aplicați din nou protecție solară la fiecare două ore. Crema de zi de la Pure Stem Cosmetics are factor de protecție SPF15, care te ajuta să rămâi protejată de razele soarelui pe parcursul întregii zile.

2: Cunoaște-ți tipul de piele

Înainte de a începe să cauți o cremă hidratantă zilnică pentru față, trebuie să îți cunoști puțin pielea. De exemplu, în timpul zilei, fața ta tinde să rămână uscată sau își dezvoltă un luciu gras? Aveți riduri fine sau o nuanță neuniformă a pielii? Răspunsurile la aceste întrebări te ajută să îți determini tipul unic de piele.

Dermatologii au desemnat 16 tipuri diferite de piele, pe baza următoarelor patru categorii:

  • Uscat sau uleios
  • Pigmentat sau ne pigmentat
  • Încrețită sau strânsă
  • Sensibilă sau rezistentă

Dacă știi în ce tip de piele te încadrezi, este mult mai ușor să-ti alegi crema hidratantă zilnică potrivită. Adesea, produsele de îngrijire a pielii sunt deja etichetate cu tipul de piele căreia ii corespunde. Pentru pielea normală, vei dori să alegi o varietate non-grasă, pe bază de apă, cu ingrediente derivate din silicon; produsele mai grele pe bază de ulei, cu ulei mineral și glicerină, se potrivesc mai bine cu pielea mai uscată, care se simte uscată și încordată după spălare.

3: Caută formule îmbogățite

Nu este nevoie de o formulă de lux pentru a-ți hidrata în mod adecvat fața. O cremă hidratantă zilnică simplă pentru față îmbunătățește celulele altfel uscate ale pielii pentru a ajuta la ștergerea liniilor fine și a netezi textura generală a pielii. Dermatologii au descoperit, de asemenea, că anumite vitamine și antioxidanți pot stimula producția de colagen pentru a menține elasticitatea pielii și pentru a promova repararea celulelor pielii.

Dintre aditivii fără prescripție medicală, compusul de vitamina A retinol s-a dovedit cel mai promițător pentru reducerea temporară a ridurilor. Hidroxiacizii sintetici se găsesc frecvent și în cremele hidratante; sunt menite să exfolieze celulele moarte ale pielii și să declanșeze noi creșterea celulelor pielii. De asemenea, se crede că vitamina C încurajează producția de colagen, deși nu interacționează bine cu vitamina A (din care este derivat retinolul). Crema de zi intens hidratantă și revitalizantă de la Pure Stem Cosmetics are un puternic efect antioxidant rezultat din combinația activă între celulele stem vegetale Buddleja Stems GX ™ și ingrediente 100% naturale: Resveratrol 98%, Ulei din sâmburi de struguri, Alantoina și Vitamina E.

CREMĂ DE ZI Pure Stem Cosmetics

CREMĂ DE ZI Pure Stem Cosmetics

4: Tine cont de vreme

Perioada anului pentru care faceți cumpărături pentru crema hidratantă facială zilnică poate influența ce tip de crema ar trebui să cumpărați. Când vremea se încălzește, poate fi timpul să vă relaxați rutina zilnică de îngrijire a pielii. Cu o atmosferă mai umedă și transpirație crescută, cremele groase pot declanșa erupții sezoniere. Dacă pielea ta pare brusc ca o platformă petrolieră, ia în considerare trecerea la o formulă mai ușoară, non-grasă. Aerul rece de iarnă necesită o mai mare protecție a pielii faciale. Cu excepția cazului în care aveți pielea deosebit de grasă, poate fi necesară o loțiune mai bogată pentru a preveni uscarea feței. Când aplicați o loțiune pentru vreme rece, acordați atenție zonelor din jurul buzelor și ochilor, care sunt deosebit de predispuse la deteriorarea pielii in timpul iernii.

5: Nu lăsa prețul să te păcălească

În industria de îngrijire a pielii, nu primești întotdeauna ceea ce plătești. Acea apa micelara de 200 RON care îți promite strălucire, reducerea ridurilor și controlul imperfecțiunilor poate sfârși prin a te lăsa cu nimic mai mult decât un stil de acnee pentru adulți.  În schimb, acordă atenție ingredientelor. Dacă aveți pielea sensibilă, căutați opțiuni fără parfum și fără ulei. Pentru fețele mai grase, ține-ți ochii cu ochii deschiși pentru formule noncomedogenice (neînfundate). Deși nu este obligatoriu să se dezvăluie exact cât de mult din fiecare ingredient este în fiecare produs, de obicei se listează ingredientele în ordinea cantității. [sursa: Ministerul Sănătății – Controlul produselor cosmetice]

Gama de produse romanești Pure Stem Cosmetics îți oferă o combinație unică de ingrediente naturale la un preț accesibil.