Apa de băut hidratează pielea uscată?

Mulți oameni, inclusiv anumite celebrități pe care nu le vom numi aici, susțin adesea că secretul pielii lor fără pori constă în a bea cantități mari de apă. Nu ne înțelegeți greșit – există atât de multe motive grozave pentru a bea apă. Este revigorant, vă ajută să funcționeze creierul, menține nivelul de energie, ajută la digestie și, în cele din urmă, vă menține corpul sănătos. (Nu ați putea supraviețui mai mult de câteva zile fără o înghițitură.)

Dar menținerea pielii hidratate este una dintre ele? Doar să bei apă nu hidratează pielea, potrivit dermatologilor. În timp ce hidratarea este absolut esențială pentru ca organismul nostru să funcționeze corect, hidratarea orală nu are o legătură directă cu hidratarea pielii tale.

Risipirea mitului pielii „însetate”

Există un mit potrivit căreia ar trebui să bem multă apă pentru a menține pielea hidratată. Apa, în primul rând, pătrunde în sânge și apoi este filtrată de rinichi. Nu există date care să arate că consumul mai mult sau mai puțin de apă duce la calitatea pielii. De fapt, există chiar dovezi care arată că este posibil să bei prea multă apă.

Cu toate acestea, este adevărat că pielii tale i se face „sete”. La fel ca restul corpului nostru, pielea este formată din celule, care sunt în mare parte formate din apă. Celulele pierd apă pe parcursul zilei prin activități precum activitatea fizică, poluarea mediului și, în general, viața. Acest lucru va avea ca rezultat o textură decojită și uscată, făcând pielea mai predispusă la linii fine, îmbătrânire și alte afecțiuni ale pielii.

Pentru o mai bună retenție a apei, dezvoltați o rutină de îngrijire a pielii

Retenția de apă a pielii este o funcție a TEWL, sau pierderea transepidermică de apă”, explică experta în piele Charlotte Palermino. „Dacă ai pielea uscată, bariera ta este probabil slabă sau deteriorată. Aceasta înseamnă că nu ai suficient ulei sau lipide în piele pentru a ține apa pe care o ai. În acel moment, nicio cantitate de apă nu mai funcționează pentru a-ți umple pielea – vei avea nevoie de o cremă pentru asta.”

Soluția este mai degrabă locală decât internă. În loc să bei apă, aplicarea unei creme hidratante este o modalitate mult mai eficientă de a trata pielea uscată. Respectați pașii esențiali ai îngrijirii pielii, despre care dermatologii spun că sunt curățarea și hidratarea. Curățarea poate să fie făcută fie cu o apă micelară sau cu un lapte demachiant, în funcție de tipul de ten și preferința personală. Gama de produse Pure Stem Cosmetics – produse cosmetice fabricate in România – îți oferă exact ceea ce ai nevoie pentru o curățare profundă.

Produsele Pure Stem Cosmetics

Produsele Pure Stem Cosmetics

Practici de hidratare sănătoasă

Pentru a păstra cu adevărat umiditatea, se recomandă aplicarea cremei hidratante atunci când pielea este ușor umedă, mai ales după duș. Dacă pielea ta are nevoie de ajutor suplimentar pentru hidratare, poți merge dincolo de hidratarea utilizând seruri țintite.

Acestea fiind spuse, corpul tău (și pielea ta) încă mai are nevoie de apă pentru a funcționa corect. Menținerea unei hidratări adecvate este importantă pentru sănătatea noastră generală, deoarece deshidratarea extremă poate avea un impact semnificativ asupra funcționării inimii și a rinichilor. Hidratarea ideală este realizată prin aplicarea unei creme de zi/noapte intens hidratante și revitalizante oferite de Pure Stem Cosmetics – produse cosmetice fabricate in România.

Factorii de mediu care vă afectează pielea

Minimizarea expunerii la elementele epuizatoare – umiditate scăzută, vânturi puternice, căldură uscată, altitudine mare, soare, alcool, băi lungi – și evitarea săpunurilor exfoliante poate, de asemenea, preveni pierderea uleiurilor naturale. Dieta poate juca și un rol în întărirea capacității pielii de a menține umiditatea. Alimentele bogate în acizi grași esențiali găsiți în nuci, semințe de in, somon și ulei de măsline pot ajuta celulele pielii să rămână hidratate. Un studiu al Institutului de Dermatologie Experimentală din Germania a mai arătat că femeile care au luat suplimente cu ulei de semințe de in sau de borage (2,2 grame pe zi) timp de 12 săptămâni au experimentat o creștere semnificativă a umidității pielii și o reducere a rugozității. O dietă sănătoasă cu trei până la cinci porții pe săptămână de acizi grași vor fi suficiente pentru o persoană obișnuită.

Pe scurt, pielea uscată este rezultatul atât al factorilor genetici, cât și al factorilor de mediu care nu pot fi reparați doar prin hidratare orală. Perfecționarea hidratării pielii depinde de o multitudine de factori care lucrează împreună, pe lângă apă potabilă, pentru a vă asigura că restul corpului dumneavoastră funcționează bine.

Katie Rodan, MD, medic dermatolog din zona Golfului San Francisco și coautor al cărții Write Your Skin a Prescription for Change, spune cel mai bine: „Oamenii nu sunt ca plantele. Pielea noastră nu se îmbunătățește când consumăm apă”.

O cremă hidratantă va face mult mai mult pentru pielea ta decât să bei un litru de apă.