5 moduri de a-ți pregăti pielea pentru iarnă

Nu există o abordare „unică pentru toate” atunci când vine vorba de îngrijirea pielii și, pe măsură ce anotimpurile încep să se schimbe, la fel se întâmplă și nevoile și dorințele pielii tale. După vara lungă și fierbinte pe care am avut-o, este mai mult decât probabil ca pielea ta să se fi obișnuit cu temperaturile mai calde.  Pregătirea pielii pentru sezonul rece nu trebuie să fie o sarcină dificilă și, cu puțină planificare viitoare, vei fi gata de iarnă în cel mai scurt timp!

Refă-ți colagenul

Ridurile sunt o parte a îmbătrânirii și, indiferent cât de mult ai încerca să eviți subiectul, este mai mult decât probabil să le poți preveni. Pe măsură ce trece timpul, nivelurile de colagen din piele încep să se epuizeze, provocând apariția liniilor fine pe suprafața pielii. Deși acesta este unul dintre cele mai mari semne ale îmbătrânirii, se poate întâmpla și prematur din cauza unei expuneri prea mari la soare. În organism, colagenul este proteina cea mai proeminentă, fiind produsă mai mult decât orice altă proteină. Provenind de la cuvântul grecesc „clei”, chiar ține corpul împreună și poate fi găsit peste tot, de la piele și mușchi până la oase. Cu toate acestea, pe măsură ce îmbătrânești, nivelul tău de colagen încep să scadă, ceea ce înseamnă că a dispărut și mai multă greutate pe care ai avut-o cândva. Toamna și iarna este momentul perfect pentru a lucra la restabilirea nivelurilor de colagen și înlocuirea oricăruia care s-ar fi putut pierde din cauza expunerii la soare pe tot parcursul verii. Un sfat despre care îți întinerește pielea ar fi sa faci tratamentele faciale obișnuite (la fiecare 6-8 săptămâni) și cele de bricolaj între ele. Amestecă și potrivește măștile de față în funcție de ceea ce are nevoie fața ta. Produsele faciale sunt excelente la întărirea feței, precum și la stimularea producției de colagen. Când aplici crema hidratantă de dimineață, acordă puțin mai multă atenție mișcărilor pe care le fac mâinile tale, lucrând cu o mișcare în sus. Noi iți sugerăm să folosești crema hidratantă de zi de la Pure Stem Cosmetics, care pe lângă celulele stem vegetale Buddleja Stems GX™are în componență un puternic antioxidant precum resveratrolul.

CREMĂ DE ZI Pure Stem Cosmetics

CREMĂ DE ZI Pure Stem Cosmetics

S-a dovedit că cremele topice, dieta și apa de băut au un efect pozitiv asupra acestui lucru, precum și dacă renunți la fumat!

Ia vitamine

Nu ar trebui să fie surprinzător faptul că ar trebui să purtați în mod religios cremă de soare pentru a preveni orice deteriorare cauzată de razele UV dure ale soarelui. Cu toate acestea, doar 15 minute de expunere pe zi oferă pielii tale un plus de vitamina D, care te poate ajuta enorm. Există o serie de suplimente de vitamine pe piață care se laudă cu o varietate de recompense diferite. Deși sunt comercializate în mod obișnuit pentru sănătatea dumneavoastră fizică, acestea pot, de asemenea, să vă ofere un pic de impuls pielii, ajutând aspectul general. Vitaminele pot ajuta la reducerea ridurilor, uscăciunii și a petelor aspre, asigurând în același timp tonul pielii mai uniform. Există patru vitamine cheie pe care ar trebui să încerci să le încorporezi în rutina ta în această iarnă – vitamina A, vitamina D, vitamina E și vitamina K – și acest lucru nu trebuie să însemne modificări majore ale stilului tău de viață zilnic. Adăugarea diferitelor grupe de alimente în dieta dumneavoastră este o modalitate ușoară de a vă asigura că primiți doza zilnică recomandată din fiecare vitamină. Cu toate acestea, vor exista și suplimente pe piață.

Blochează umezeala

Pe parcursul verii și odată cu creșterea constantă a temperaturii, este posibil să fi observat că pielea ta a început să arate deosebit de grasă. Există o serie de motive pentru care acest lucru apare, de la glandele tale sebacee care intră în exces, producând un nivel crescut de transpirație, până la uleiurile naturale ale corpului tău care devin mai puțin dense. Cu toate acestea, pe măsură ce afară devine puțin mai rece, pielea începe să-și piardă această strălucire și poate începe să arate tern și puțin lucios. Pentru a combate uscarea și a vă întineri pielea, va trebui să vă reconsiderați rutina actuală și produsele pe care le folosiți zilnic. Schimbați orice pași care urmăreau să prevină producția de ulei și, în schimb, căutați opțiuni de hrănire care pot crește nivelurile din piele. Fără acest pas, este posibil ca pielea ta să încerce să producă în exces sebumul care îți lipsește. Pielea ta care încearcă să compenseze excesiv uleiurile lipsă poate duce de fapt la erupții – din păcate, pielea uscată este terenul ideal pentru ca bacteriile care cauzează acnee (Propionibacterium) să prospere, provocând și erupții.

Aerul rece usucă pielea – este important să hidratăm pielea zilnic, deoarece este vital pentru a ajuta la menținerea unei bariere a pielii sănătoase și pentru a preveni uscarea pielii – mai ales în lunile mai reci. Prin urmare, este important să vă hidratați zilnic cu o cremă hidratantă ușoară. În acest fel, pielea nu se va simți grasă sau inconfortabilă atunci când este aplicată și poți fi sigur că susții sănătatea pielii tale. Crema de zi de la Pure Stem Cosmetics este intens hidratantă și revitalizantă, lăsând tenul tău elastic, suplu, hidratat, fără zone de tensiune sau încărcare.

Îndepărtează celulele moarte

Exfolierea este un pas important al rutinei de îngrijire a pielii, indiferent de perioada din an. Cu toate acestea, atunci când treceți la iarnă, acordarea unei atenții deosebite acestui lucru poate face cu adevărat o diferență pentru pielea dvs. Cu pielea ta care se luptă din cauza deshidratării, este posibil să fi acumulat un număr de celule moarte ale pielii care stau la suprafață. Găsind o spălare sau un scrub facial abraziv, vă permite să îndepărtați pielea veche, încurajând generarea de noi celule mai sănătoase. Schimbarea condițiilor meteorologice este cel mai mare factor care determină schimbarea rutinei de îngrijire a pielii. Pe măsură ce vremea se schimbă, poți repara daunele pe care le-a provocat vara pe pielea ta. Vara provoacă deshidratare, așa că adaugă mai multă umiditate în pielea ta. Aceasta rutina implică îndepărtarea oricărei piele moartă prin exfoliere, înainte de a pompa înapoi umiditatea în ea cu produse bogate. Totuși, exfolierea nu este strict rezervată feței. De fapt, corpul tău va beneficia de un exfoliant hidratant, granulele exfoliantului eliminând orice piele încăpățânată. Acest lucru va face pielea mai netedă, precum și va minimiza aspectul porilor. Stimulând pielea prin frecarea ei într-o mișcare circulară, vei descoperi, de asemenea, că crema ta hidratantă este mai eficientă și că orice produse suplimentare pe care le poți folosi, cum ar fi un bronz fals, se aplică cu rezultate mai bune.

Utilizează SPF

Suntem cu toții conștienți de importanța purtării unui produs pe bază de SPF, cum ar fi crema de soare, în lunile de vară. Cu toate acestea, acest lucru este la fel de important pe tot parcursul toamnei si iernii, deoarece razele soarelui încă vă pot deteriora pielea, cauzând îmbătrânirea prematură. Una dintre cele mai bune modalități de a vă pregăti pielea pentru toamnă este să vă uitați la produsele existente de îngrijire a pielii și să căutați alternative. Deși SPF este la fel de important ca schimbarea sezonului, poate doriți să căutați produse cosmetice, cum ar fi crema de față de la Pure Stem Cosmetics, care îl are SPF15 inclus. În acest fel, este un pas în rutina ta pe care este puțin probabil să-l uiți, dar vei fi protejat în mod constant.Daunele solare se acumulează în timp, așa că fiecare excursie pe care o faci afară fără SPF se adună. Mai mult, chiar și în zilele înnorate, mai reci, pot trece până la 80% din razele UV ale soarelui, ceea ce poate duce la riduri și pete solare, precum și la creșterea șanselor de cancer de piele.

Set Mostre

Noi îți recomandăm să cumperi și să folosești produse cosmetice românești de calitate. Produsele Pure Stem Cosmetics sunt create și fabricate în România.