5 Greșeli majore de îngrijire a pielii care îți pot distruge tenul

Răsfățul tău ar trebui să fie o prioritate în fiecare zi. Alocarea unui timp minim pentru o rutină de îngrijire a pielii care funcționează cu adevărat poate asigura că tenul tău este strălucitor și sănătos. În plus, pielea ta merită! Există multe alegeri de bază ale stilului de viață pe care le poți implementa în regimul tău zilnic, care merită din plin timpul și efortul, dar există și unele greșeli majore de îngrijire a pielii care îți distrug tenul. Ar trebui să le eviți cu orice preț.

Există câteva principii de bază care trebuie respectate atunci când vine vorba de menținerea pielii sănătoase, care nu includ fumatul, menținerea unei diete sănătoase și evitarea stresului. A fi atent la acești factori poate evita ravagii atunci când vine vorba de tenul tău. Există, de asemenea, gafe comune de îngrijire a pielii care sunt dăunătoare pentru pielea ta și trebuie să le renunți cât mai curând posibil. Am aflat care sunt cele cinci greșeli zilnice de îngrijire a pielii care vă distrug tenul. Citiți mai departe pentru a descoperi ce să nu faceți.

O exfoliere prea dură

Este atât de important să te exfoliezi. Când te exfoliezi, scapi de celulele moarte ale pielii din stratul superior al pielii, care îți pot înfunda porii și pot cauza un aspect plictisitor. Procesul de exfoliere va genera celule noi și va da o strălucire sănătoasă pielii tale. Cu toate acestea, este important să fii blândă atunci când te exfoliezi. Exfolierea cu obiecte abrazive, ca și în cazul unor perii, ar putea provoca diferite grade de inflamație a pielii noastre, ceea ce poate duce la apariția melasmei și a petelor întunecate, ceea ce este cunoscut sub numele de „hiperpigmentare post-inflamatoare”.

Utilizarea excesivă a tonerului

Tonerul poate fi cel mai bun prieten al tău dar și cel mai mare dușman al tău. Scopul unui toner este de a-ți întineri delicat pielea, dar nu ar trebui să îndepărteze umiditatea. De asemenea, ar trebui să vă pregătească pielea pentru a absorbi orice produse hidratante pe care le utilizați după curățarea feței, împreună cu alte produse pentru piele pe care le puteți utiliza. Dar ai grijă și fii atent când vine vorba de folosirea tonerului. Folosirea tonerelor prea des după curățare poate fi este un nu-nu major. Acest pas poate să nu fie nici măcar necesar dacă demachiantul face o lucrare de curățare fină și profundă. Și poate fi de fapt dăunător, în special pentru tipuri de piele sensibilă sau piele uscată în general. Apa micelară activă de la Pure Stem Cosmetics îndepărtează cu blândețe machiajul, oferind luminozitate și hidratare pielii fiind ideală pentru tenul sensibil.

Apa micelara Pure Stem Cosmetics

Uitați să vă curățați fața sau să vă demachiați înainte de culcare

Acest lucru trebuie să iți vina automat în fiecare seară, pentru ca curățarea temeinică a machiajului de pe față înainte de a merge la culcare este crucială. În timp ce dormi, pielea ta trece de fapt printr-un proces de reînnoire. Și când machiajul îți rămâne pe față, pielea ta nu poate respira. Este un pas foarte important pentru a vă curăța corect fața. După a uita să vă curățați fața și/sau să vă îndepărtați machiajul seara nu este un obicei bun si ar trebui să îl schimbați. Acest lucru lasă porii obturați, există o acumulare de ulei și care poate rezulta in erupții de acnee. Pentru o demachiere ultra delicată zilnică, pentru orice tip de ten folosiți  laptele demachiat catifelat de la Pure Stem Cosmetics.

Lapte demachiant Pure Stem Cosmetics

Neglijând să vă răsfățați gâtul și decolteul

Fața ta nu este singura parte a corpului care trebuie luată în considerare atunci când îți îngrijești tenul. Este important să includeți în mod constant zona decolteului atunci când vă efectuați rutina de îngrijire a pielii. Aceste zone sunt adesea uitate și au nevoie de cea mai mare atenție! În comparație cu pielea feței, pielea gâtului și a decolteului are o cantitate mai mică de colagen și un număr mai mic de glande sebacee, care în mod normal ajută la menținerea unei bariere a pielii sănătoase. Din această cauză, este nevoie de hidratare cu balsamuri reparatoare care includ peptide și antioxidanți pentru a sprijini producția de colagen și a lupta împotriva îmbătrânirii pielii.

Nu folosiți protecție solară

Doriți să vă mențineți pielea cu aspectul tineresc și să evitați diverse probleme ale pielii? Un tabu major este să uitați să folosiți produse cu protecție solară în fiecare zi. Aceasta este probabil una dintre cele mai critice greșeli, deoarece expunerea cumulativă la soare de-a lungul anilor poate duce la pigmentare neuniformă și pete ale pielii, precum și la riduri și eventual cancer de piele. Indiferent dacă trăiți într-un climat cu mult soare sau nu, și indiferent de anotimpul anului, aplicarea de protecție solară ar trebui să fie întotdeauna pasul final al rutinei tale de îngrijire a pielii. Crema de zi intens hidratantă și revitalizantă de la Pure Stem Cosmetics are protecție solară SPF15 și este ideală pentru o folosire zilnică care duce la un ten luminos, tonifiat, vizibil întinerit.

CREMĂ DE ZI Pure Stem Cosmetics

O rutina zilnica de îngrijire a pielii merita atenția si timpul tău.  Activează a doua natură a pielii tale!